16/8/10

Θεατής των προβλημάτων του τουρισμού η κυβέρνηση

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που διαμορφώνονται σχετικά με τα τουριστικά έσοδα για τη φετινή χρονιά. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το μείζον ζήτημα της ανεργίας, η οποία σε τουριστικές περιοχές -σαν την Κρήτη- διπλασιάστηκε τη φετινή χρονιά, τότε η εικόνα γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική.

Παρά το δυσμενές κλίμα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να παραμένει ολοκληρωτικά απούσα. Τόσο στη χάραξη μακροχρόνιας τουριστικής στρατηγικής, όσο και στην αντιμετώπιση των χρόνιων, διογκούμενων εν μέσω κρίσης διαρθρωτικών προβλημάτων.

Αυτό το καλοκαίρι κάποιοι, αντί να εργάζονται, αναλώνονται σε δηλώσεις και διαπιστώσεις, που όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά κορυφώνουν τη σύγχυση και δημιουργούν νέα προβλήματα για τον Ελληνικό Τουρισμό.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο για τον Τουρισμό Υπουργείο, αποφάσισαν να καταργήσουν κάθε έννοια πολιτικής υπευθυνότητας απέναντι στον Ελληνικό Τουρισμό.

Οι εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι του Τουρισμού θα θυμούνται για καιρό αυτό το καλοκαίρι της πρωτοφανούς απραξίας και αδράνειας απέναντι στα τόσο κρίσιμα ζητήματά τους.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας