4/11/10

Μόνη λύση είναι η αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης

Ο κ. Παπανδρέου, με εύκολες δικαιολογίες, προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι είναι ο πρωθυπουργός που έκοψε τις συντάξεις των Ελλήνων, εφαρμόζοντας την πολιτική του Μνημονίου, στο οποίο με δική του πρωτοβουλία, μας οδήγησε.

Το μήνυμα αγωνίας, που έστειλε ο Πρόεδρος των Επιμελητηρίων κ. Κασιμάτης, προβλέποντας ότι μέχρι τα τέλη του ΄10 τα λουκέτα θα ξεπεράσουν τις 100 χιλιάδες, δείχνει το μέγεθος της απόγνωσης που επικρατεί στην αγορά. Μόνη λύση είναι η αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης, με έμφαση στην Ανάπτυξη και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, με μέτρα όπως αυτά που προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα γίνεται σκληρότερη για τους αγρότες και η διαδικασία απόκτησης κεφαλαίων για επενδύσεις καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη, η κυβέρνηση αναλώνεται σε ψεύτικες υποσχέσεις.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, υποτιμά πλέον συνειδητά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων αγροτών με τις απροκάλυπτες ψεύτικες υποσχέσεις που τους απευθύνει. Οι Έλληνες πολίτες και δη οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να ελπίζουν πια σε τίποτα αληθινό από μια κυβέρνηση που τους είπε επανειλημμένα ψέματα.

Με δεδομένη την διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέσαμε ερώτηση και καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην εξεύρεση κεφαλαίων και να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες προς την Ε.Ε. για την ίδρυση του ΤΕΜΠΜΕ αγροτών.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας