24/6/10

Συνάντηση με τον κ. Δ. Καραχάλιο - 23/6/2010



Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γραμματέα Σχέσεων Κόμματος - Κοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Διονύση Καραχάλιο είχε χθες το απόγευμα, 23 Ιουνίου 2010, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, Αντώνης Σπηλιώτης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ ένθερμο κλίμα και συζητήθηκαν πολλά θέματα, με κυριότερο τη δρομολόγηση της δημιουργίας σχετικού τομέα και στη ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας.

Η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας–Κόμματος υλοποιεί την δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για «ένα κόμμα με ανοικτές τις πόρτες στην κοινωνία».

Στόχος της Γραμματείας είναι να φθάνουν στην ηγεσία και στα αρμόδια όργανά του κόμματος, με τρόπο άμεσο, οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες, οι διαμαρτυρίες, οι καταγγελίες, τα παράπονα, οι σκέψεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρός μας, θέλουμε «ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του».

Μεμονωμένα άτομα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς, ή οποιασδήποτε μορφής ομάδες πολιτών, αποτελούν, εν δυνάμει, τους ισότιμους συμμαχητές μας στην προσπάθεια που αναλαμβάνουμε για να μετατρέψουμε τη Νέα Δημοκρατία σε κυψέλη ζύμωσης του καθημερινού προβληματισμού της Ελληνικής κοινωνίας σε κάθε τομέα πολιτικής δράσης.

Την άμεση προώθηση των ερεθισμάτων της κοινωνίας, μέσα από την Γραμματεία, προς τον Πρόεδρο, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης, τον Εκπρόσωπο Τύπου και τις λοιπές Γραμματείες του κόμματος, θα ακολουθεί η αξιολόγηση, η πολιτική εκτίμηση και η αξιοποίησή τους με την, κατά περίπτωση, διαμόρφωση θέσεων του κόμματος και την επιλογή των αναγκαίων παρεμβάσεων. Τέλος, έργο της Γραμματείας είναι και η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, υπό την άμεση εποπτεία και επίβλεψη του ιδίου του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, για την εκ μέρους μας «πρόκληση» επαφής, διαλόγου και προβληματισμού με την Ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε να γίνει πράξη η επιθυμητή αμφίδρομη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες.

Αμέσως μετά το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ., η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας θα ξεκινήσει την υλοποίηση των προγραμματικών αλλαγών που θα εφαρμόσει ο Αντώνης σε συνεργασία με όλα τα στελέχη της Ν.Δ. στην Κορινθία. Στόχος είναι να υπάρχει ανοιχτή και άμεση επικοινωνία της ΝΟ.Δ.Ε. με όλες τις Γραμματείες του κόμματος, έτσι ώστε τα μηνύματα, οι ανάγκες και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών να φθάνουν εμπεριστατωμένα στα σωστά στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Ν.Δ. και να αξιοποιούνται δημιουργικά και εποικοδομητικά.

Ο κος Καραχάλιος και ο Αντώνης ανανέωσαν το ραντεβού τους σε χρόνο αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού τομέα στη ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας. Η νέα συνάντηση είναι πολύ πιθανό να γίνει στην Κορινθία έτσι ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η γενικότερη φιλοσοφία που θέλει το κόμμα να ανοίγεται στην κοινωνία και όχι να αποτελούν τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας το μοναδικό σημείο αναφοράς της παράταξης.