9/9/10

Για τους πολίτες, ανεργία, λουκέτα, ακρίβεια, κομμένοι μισθοί και συντάξεις

Οι μισθοί των νέων περικόπτονται, τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται και οι μακροχρόνια άνεργοι βρίσκουν μόνο κλειστές πόρτες στην προσπάθεια τους να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση με τις πολιτικές της καταδικάζει τους νέους στην ανεργία, την ανασφάλεια και την απομόνωση. Προφανώς, δεν κατανοεί ότι εγκαταλείποντας σήμερα την επόμενη γενιά στην τύχη της, ψαλιδίζει οποιαδήποτε ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη αύριο
.

Η αναθεώρηση, επί το δυσμενέστερο, του ρυθμού ανάπτυξης της Οικονομίας επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - και όχι μόνο - ότι η χώρα έχει εισέλθει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα με μείωση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν ο μέσος Ευρωπαϊκός όρος διαμορφώθηκε στο +1% μεταξύ των δύο τριμήνων του 2010.

Είναι πλέον σαφές ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του «Μνημονίου» και τις συνοδευτικές πολιτικές και πρακτικές της Κυβέρνησης ωθούν τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ανατροφοδοτούμενης ύφεσης.

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί έφτασαν τους 48, στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Και, ήδη, μαλώνουν για τις αρμοδιότητές τους, που είναι “στον αέρα”.

Για τους πολίτες, ανεργία, λουκέτα, ακρίβεια, κομμένοι μισθοί και συντάξεις.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας