18/1/11

Επιτέλους, πότε θα σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό ;

Ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποιος δημιούργησε το κομματικό κράτος, ποιος “πετσόκοψε” τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων και ποιος τους χαρακτήρισε “αντιπαραγωγικούς” και “κοπρίτες”.

Ο κ. Παπανδρέου ταυτίζεται με τον Αντιπρόεδρό του, κ. Πάγκαλο, παρά το επικοινωνιακό παιχνίδι “του καλού και του κακού”, που παίζουν στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Από τη μία, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και, από την άλλη, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να τους επαινεί, ως πρόθυμους και ικανούς.

Ας αποφασίσει, κάποτε ο κ. Παπανδρέου:

Τι τους θεωρεί τελικά;

Και επιτέλους: πότε θα σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό ;

Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικές διαρροές για 6ο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα σε 15 μήνες και μάλιστα με ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για τους πολλούς, χωρίς αναπτυξιακό όραμα και κυρίως με αντιφάσεις, αποτελούν ομολογία αποτυχίας για μια σοβαρή φορολογική πολιτική, ανάλογη της κρίσης.

Επιβεβαιώνουν, ταυτόχρονα, τις καίριες επισημάνσεις της Ν.Δ. και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για έλλειψη σχεδίου και επικίνδυνους πειραματισμούς.

Ο σοσιαλιστής Γκ. Μπράουν θέτει ευθέως ζήτημα για τους συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού και τις λάθος συμβουλές στη διαχείριση της Οικονομίας. Και φέρνει σαν παράδειγμα τις καθυστερήσεις στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το “λεφτά υπάρχουν”.

Στη συνέχεια φούσκωσε το έλλειμμα, προσθέτοντας έξοδα και καταργώντας έσοδα.

Ύστερα διέσυρε της χώρα ως διεφθαρμένη, παρομοίαζε την Οικονομία της με “Τιτανικό” και μιλούσε για “επικείμενη χρεοκοπία”.

Τότε άρχισαν να εκτοξεύονται τα spreads . Ακόμη και τότε, όμως, μπορούσε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια.

Δεν το έκανε!

Για μεγάλο διάστημα εξαπατούσε τους Έλληνες, λέγοντας πως “δεν χρειάζονται νέα μέτρα”.

Αγνοούσε τις προτάσεις της Ν.Δ. και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, που τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν” και να πάρουν έγκαιρα μέτρα.

Με δική τους ευθύνη ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη.

Τελικά, υπέγραψαν το Μνημόνιο που επιβάλλει ακόμη σκληρότερα μέτρα. Χωρίς να διαπραγματευτούν και χωρίς να ξέρουν τί υπογράφουν.

Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κορινθίας