12/7/10

Στην Κόρινθο ο Π.Αδραχτάς - 9/7/2010

Στην Κόρινθο βρέθηκε την Παρασκευή 9 Ιουλίου ο κ. Παναγιώτης Αδραχτάς, ιατρός – πρώην βουλευτής και Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από έγγραφο της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε στο μικρό θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, συνάντηση και συζήτηση στελεχών της Ν.Δ. στο Νομό και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μετά την εισήγηση του κ. Αδραχτά ακολούθησε διάλογος ανά Δήμο έτσι ώστε να προσδιοριστούν οι διαδικασίες στήριξης ή μη υποψηφίων Δημάρχων για τις δημοτικές εκλογές.

Ανάλογα με τις συνθήκες των τοπικών κοινωνιών η Νέα Δημοκρατία θα αποφασίσει αν θα εμπλακεί ή όχι σε διαδικασία υποστήριξης υποψηφιοτήτων και όπου αποφασιστεί να δοθεί στήριξη, αυτό θα γίνει με τη χρήση δημοσκοπήσεων ή ενδελεχούς διαλόγου με όλους τους ενδιαφερόμενους που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και επιθυμούν τη στήριξη της παράταξης.

Στο κάλεσμα της παράταξης ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλα τα στελέχη της παράταξης και της αυτοδιοίκησης, καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις και απόψεις.

Ο διάλογος που έγινε ήταν γόνιμος και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Η επίσκεψη του κ. Αδραχτά κατέδειξε το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ξεκάθαρη θέση της να μην αιφνιδιάσει τις κοινωνίες με αυθαίρετες ή θολές διαδικασίες επιλογής υποψηφίων που θα στηρίξει στις εκλογές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αναπληρωτής Γραμματέας αυτή ήταν μια πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες διαδικασίες έτσι ώστε η Ν.Δ. να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές ενόψει των εκλογών.