5/7/10

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος νέος Γραμματέας της Π.Ε.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, στην Αθήνα, η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, Αντώνης Σπηλιώτης και το μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., Β. Μπαλάφας.

Η Π.Ε. εξέλεξε νέο Γραμματέα της τον βουλευτή Αρκαδίας κο Ανδρέα Λυκουρέντζο και τα νέα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματέας.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ανέδειξε στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ. τους Νίκο Δένδια, τον Φίλιππο Ταυρή, την Ελίζα Βόζενμπεργκ, τον Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Δημήτρη Πτωχό, τον Διονύση Πανοζάχο και την Αθανασία Κακαλή. Στη Γραμματεία, εκτός από τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, μετέχουν ex officio ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Η συνεδρίαση της Π.Ε. της Ν.Δ. ξεκίνησε τις εργασίες της με την ομιλία του Προέδρου κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι "σήμερα η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται ως η μόνη παράταξη στην Ελλάδα που μπορεί να εκφράσει μιαν εναλλακτική Προοπτική και να το κάνει αξιόπιστα. Άλλωστε, η νέα Νέα Δημοκρατία δεν έχει πια να απολογηθεί για τίποτε. Κι επιτέλους, τον Ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει σήμερα τι έγινε χθες, ούτε τι έγινε προχθές…
Τον Ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει ποιός δίνει Ελπίδα, ποιός προσφέρει Προοπτική, ποιός τραβάει διαχωριστική γραμμή με το χθες, ποιός μπορεί να πείσει ότι έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο, ποιός μπορεί να απαλλάξει τη χώρα, το γρηγορότερο δυνατό, από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου."

Ο νέος Γραμματέας της Π.Ε. κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στην ομιλία του τόνισε ότι "τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής δεν είναι μόνο για τις συνεδριάσεις του οργάνου. Δεν είναι για να συναντιόμαστε κάθε φορά σε εκλογές. Είναι για να υπάρχει ενεργός, καθημερινός ρόλος στο κόμμα και στην κοινωνία. Είναι για να μειώσουμε την κομματική γραφειοκρατία και να απευθυνθούμε, με έντιμο, ειλικρινή, άμεσο λόγο, στους συμπολίτες μας. Είναι η ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι δίπλα στην κάθε Ελληνίδα, στον κάθε Έλληνα, αυτή την ώρα τη δύσκολη, αυτή την ώρα της μάχης. Και σε αυτό έχει ρόλο πρωτοπορίας η νέα Πολιτική Επιτροπή. Θα σχεδιάσουμε, θα προγραμματίσουμε, θα συνεργαστούμε και θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα"