26/5/10

Συνέντευξη Τύπου του Αντώνη στα ΜΜΕ - 26/5/2010

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε λίγο μετά τις 12 μ.μ., στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., Αντώνης Σπηλιώτης.

Τον Αντώνη προλόγισε ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Β.Μπαλάφας και στη συνέχεια ο Αντώνης εξέθεσε τους βασικούς άξονες και τις αρχές που διέπουν την υποψηφιότητά του.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο από τη Συνέντευξη Τύπου του Αντώνη :





Σχετική ανάρτηση για τη Συνέντευξη Τύπου στο Diogenis-press, εδώ.


Διαβάστε το κείμενο με το οποίο προλόγισε τον Αντώνη ο Β.Μπαλάφας :

Κυρίες και κύριοι,
φίλες και φίλοι,
νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες,


αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα το γεγονός ότι προλογίζω τον Αντώνη στη σημερινή συνέντευξη τύπου.


Τα τελευταία τρία χρόνια ο ρόλος και οι εν γένει δραστηριότητες που πρέπει να αναπτύσσει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας έχουν αλλάξει σημαντικά, τόσο σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε εσωτερικό οργανωτικό επίπεδο.


Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία και η δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα των πολιτών απέναντι στα κόμματα, απαιτούν νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και σαφώς αλλαγμένες νοοτροπίες. Απαιτούν καθημερινή αλληλεπίδραση με την κοινωνία και καθιστούν αναγκαία την ανατροφοδότηση των κομματικών οργάνων σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούν τη χρήση νέων τεχνολογιών, τη συνεχή επαφή με τον κοινωνικό ιστό και τους πολίτες. Απαιτούν ανθρώπους ακηδεμόνευτους, διαυγείς και κυρίως έξω και πέρα από οποιαδήποτε σκιά που θα μπορούσε να τους καταστήσει δέσμιους εξωγενών υποχρεώσεων και αγκυλώσεων.


Στο εσωτερικό κομματικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, έχει πλέον το χρέος να συνεργαστεί και να συμπορευτεί με μια από τις πιο δραστήριες και δυναμικές πολιτικές οργανώσεις νέων της χώρας, την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας. Έχει στη διάθεσή του, στον ευρύτερο ιδεολογικό μας χώρο, την εδραιωμένη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου που δίνει καθημερινά τις δικές της μάχες μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να την εμπνεύσουν από τη δική τους διαδρομή μέσα από τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Ο νέος Πρόεδρος καλείται να επαναφέρει το ζωηρό ενδιαφέρον των μελών της παράταξης για συμμετοχή, συνδιαμόρφωση και δραστηριοποίηση μέσα στα κομματικά όργανα. Καλείται να επικοινωνήσει τις θέσεις, τις αρχές και τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας και μαζί με όλα τα στελέχη να τον καταστήσουν εκ νέου πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία.


Οι τοποθετήσεις και οι επιλογές μου σε εσωκομματικό επίπεδο είναι πάντα επιλογές αθροίσματος θετικών προσήμων, επιλογές που αναδεικνύουν τον πιο ικανό ανάμεσα στους ικανούς και όχι τον ένα έναντι των άλλων.


Αυτή ακριβώς η πρόσθεση θετικών στοιχείων με οδηγεί ανεπιφύλακτα στη στήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σπηλιώτη.


Καλώ τα μέλη της παράταξης να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή γιατί η δική τους συμμετοχή δίνει το μήνυμα ελπίδας για την παράταξη και την κοινωνία, για την ίδια τη δημοκρατία.