27/5/10

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία της Κυριακής 30/5/2010

Την προσεχή Κυριακή, 30 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές, που αφορούν όλες τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Θα γίνει σε όλη την Ελλάδα, αυτή η εκλογική διαδικασία και, ήδη, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια επικοινωνίας, με κεντρικό τίτλο “έλα και εσύ να ψηφίσεις”.

Θα μπουν δύο κάλπες την Κυριακή. Στη μια κάλπη θα κληθούν τα μέλη του κόμματος από Νομό σε Νομό -γιατί αυτές οι εκλογές γίνονται με εκλογικούς καταλόγους από το σύνολο των μελών- να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο τη ΝΟΔΕ και στην άλλη να ψηφίσουν τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων και τα μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (Δ.Τ.Ο.).

Θα εκλεγεί όποιος πάρει το 40%. Σύμφωνα με το Καταστατικό και το Κανονισμό Λειτουργίας, εάν υπάρξουν περισσότεροι υποψήφιοι και χρειαστεί επαναληπτική διαδικασία εκλογική, αυτή θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουνίου, μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

Ήδη, έχει αποσταλεί η επιστολή του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, με την οποία καλούνται τα μέλη, που είναι ήδη εγγεγραμμένα στους καταλόγους, να προσέλθουν και να ενισχύσουν, ακόμη περισσότερο, την οργάνωση του κόμματος. Το νούμερο του call center , που λειτουργεί ήδη για το σκοπό αυτό, είναι το 3354454, το οποίο, ήδη, λειτουργεί για να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με ένα τηλεφώνημα, να έχουν μια εικόνα για το που ψηφίζουν και για τις λεπτομέρειες της σχετικής διαδικασίας.

Είναι μια διαδικασία που συνιστά συνέχεια της λογικής ενός κόμματος ανοικτού στην Κοινωνία, με ανοικτές διαδικασίες. Μιας λογικής που οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στο πολύ σημαντικό, στο ιστορικό γεγονός για την πορεία της, της 29ης Νοεμβρίου το 2009. Στην εκλογή, δηλαδή, ενός νέου Αρχηγού από ένα ευρύτατο εκλογικό Σώμα, από την ίδια την κοινωνία, το οποίο αριθμούσε 800.000 εκλογείς.

Θα ψηφίσουν αυτοί ακριβώς, αλλά και πέραν των 800.000. Θα υπολογίσετε ότι, περίπου, οι εγγεγραμμένοι είναι γύρω στις 965.000, διότι είναι, ήδη, εγγεγραμμένα και μέλη, τα οποία δεν ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Νέας Δημοκρατίας, το σύνολο, δηλαδή, των εγγεγραμμένων μελών είναι περί τις 965.000.