29/3/11

Επίσκεψη κλιμακίου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας στα Αθίκια - 23/3/2011

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας επισκέφθηκε τα Αθίκια και συνομίλησε με κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού καθώς και με στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σαρωνικού. Καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα και μετά την επεξεργασία τους θα ανακοινωθούν προτάσεις για τα θέματα αυτά καθώς και για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Α) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

1. Ελλιπής Γραμματειακή Υποστήριξη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Πλην των Αθικίων που εξυπηρετούνται οι δημότες από δύο (2) άτομα (ένας για τα οικονομικά - εισπράξεις και ένας για τους αλλοδαπούς) στα υπόλοιπα διαμερίσματα (Αγ. Ιωάννης, Κατακάλι, Γαλατάκι κ.τ.λ) δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει τους δημότες. Η μόνη εξυπηρέτηση γίνεται μέσω Κ.Ε.Π.

2. Ύδρευση

Δεν υπάρχει Υδρονομέας (έχει μετακινηθεί στην Κόρινθο) με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση και ταυτόχρονα να παρατηρούνται φαινόμενα να υπερχειλίζει η κεντρική δεξαμενή των Αθικίων εδώ και ένα μήνα χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Αυτό το γεγονός συμβαίνει σε μία περιοχή που έχει πρόβλημα νερού και βλέπουμε μεγάλες ποσότητες νερού να χάνονται χωρίς λόγο.

3. Καθαριότητα

Είναι εμφανής η απουσία οδοκαθαριστών, αφού το προσωπικό του τέως Δήμου Σαρωνικού έχει μεταφερθεί στην Κόρινθο.

Εκτός της αποκομιδής απορριμμάτων που γίνεται προγραμματισμένα με μικρά προβλήματα, ο καθαρισμός των δημοτικών οδών γίνεται συγκυριακά και μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (π.χ γιορτές).

4. Φωτισμός

Παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στον Δημοτικό Φωτισμό σε ότι αφορά την συντήρησή του π.χ αλλαγή και αντικατάσταση φθαρμένων λαμπτήρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου οποιαδήποτε ενέργεια θα γίνεται μετά από αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων, και η αποκατάσταση (π.χ αντικατάσταση λαμπτήρα) θα γίνεται μετά από έναν μήνα!!!!!

5. Αγροτική Οδοποιία

Εμφανίζονται πολλά προβλήματα στις αγροτικές οδούς, οι οποίες εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού το οποίο ασχολείται με αγροτικές εργασίες, και αποτελούν τροχοπέδη στην καθημερινή πρόσβαση του προς την εργασία του, με σοβαρούς κινδύνους ατυχημάτων.

Το αγροτικό οδικό δίκτυο χρήζει άμεσης συντήρησης.

6. Λειτουργία ΚΑΠΗ Αθικίων

Παρατηρούνται ελλείψεις στις προδιαγραφές ορθής λειτουργίας του ΚΑΠΗ Αθικίων, αφού έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα χρήσης αλκοόλ, μη ύπαρξη ταμειακής μηχανής, κ.τ.λ.

7. Περιφερειακό Ιατρείο Αθικίων

Παρουσιάζονται έντονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αγροτικού Ιατρού.

Ένα και μοναδικό άτομο (ο Αγροτικός Ιατρός) καλείται να καλύψει τις ανάγκες περίπου 3.500 κατοίκων, κάνοντας παράλληλα και εφημερίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ιδιαίτερα οξυμένο εμφανίζεται το πρόβλημα, στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που αφορά την συνταγογράφηση των φαρμάκων, (μιλάμε για έναν αριθμό της τάξης των 600 – 700 ατόμων) οι οποίοι στήνονται με τις ώρες καθημερινά στο Ιατρείο Αθικίων, πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Υπάλληλος κλάδου Δ.Ε Νοσηλεύτριας που απασχολούνταν μέχρι πρότινος στο Ιατρείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων λύνοντας επί της ουσίας το πρόβλημα, μεταφέρθηκε με απόφαση της Δημοτικής Αρχής στην Κόρινθο στην Υπηρεσία Πρόνοιας.

Β) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛ.ΤΑ ΑΘΙΚΙΩΝ

Πρόταση για κατάστημα Συνεταιριστικής

Γ) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΘΙΚΙΩΝ

Έλλειμμα Ασφάλειας

Μεγάλη αύξηση των κλοπών


Αντώνης Σπηλιώτης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας