16/3/11

Επανεκκίνηση τώρα !

Οι κλυδωνισμοί της κυβέρνησης εντείνονται καθημερινά. Τα φαινόμενα παραλυσίας, ασυνεννοησίας και σύγχυσης έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Η εικόνα που εκπέμπεται είναι αυτή μιας ακυβέρνητης πολιτείας. Μια εικόνα που προβληματίζει, ανησυχεί και εξοργίζει τους πολίτες.

Η αποπομπή-παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων κ. Δ. Γεωργακόπουλου –η 5η παραίτηση Γ.Γ. από το Σεπτέμβριο 2010- μετά την ανακοίνωση για την τεράστια βουτιά στα έσοδα δεν είναι απλά προϊόν της κακής σχέσης με τον προϊστάμενό του. Σηματοδοτεί με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου. Και η ευθύνη αυτή βαραίνει τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Η απεγνωσμένη προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να καλυφθεί πίσω από τον πρώην Γενικό Γραμματέα δεν ξεγελά κανέναν. Και πρωτίστως δεν ξεγελά τους πολίτες της χώρας που υφίστανται με τρόπο επώδυνο τις λανθασμένες πολιτικές, που έχουν οδηγήσει την αγορά σε ασφυξία και την επίσημη ανεργία να φθάνει, στο πρωτοφανές για την Ελλάδα, ποσοστό του 15%.

Και την ίδια ημέρα να ταπεινώνεται η Ελληνική πολιτεία, υποχωρώντας άτακτα στον εκβιασμό των παρανόμων μεταναστών και των υποκινητών τους. Και ενώ οι κυβερνητικές αποφάσεις ανοίγουν το δρόμο για μαζικές νομιμοποιήσεις, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Ραγκούσης, με θλιβερές εμφανίσεις από κανάλι σε κανάλι επιδιώκει να μας πείσει ότι οι «δικαιωμένοι» μετανάστες πανηγυρίζουν για «επικοινωνιακούς λόγους»…

Οι κυβερνητικές παλινδρομήσεις και η έλλειψη σοβαρότητας και συντονισμού εκδηλώθηκαν επίσης στις αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη για τους όρους δόμησης σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Natura.


Τα γεγονότα αυτά κατακρημνίζουν τα όποια ψήγματα αξιοπιστίας ήσαν ακόμη υπαρκτά, μέσα σε ένα σκηνικό πανικού, και αποκαλύπτουν περίτρανα την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τις εξελίξεις, να κατανοήσει το μέγεθος των προβλημάτων που προκαλεί η πολιτική της και, κυρίως, να δώσει σταθερό στίγμα και όραμα για τις προοπτικές της χώρας.

Γι’ αυτούς τους λόγους η χώρα σήμερα χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση παντού: στην Οικονομία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια.
Μόνο έτσι θα υπάρξει Ανάπτυξη, που θα κινήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις που διαθέτει ο τόπος, και Αξιοπρέπεια για τους πολίτες.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας